Agar agar to naturalna substancja żelująca pochodząca z krasnorostów.
Jest bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny. Doskonały do mięs, ryb, ciast i deserów.
Rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80ºC (najlepiej dodać go około punktu wrzenia potrawy) a tężeje w 32ºC- 39ºC. Nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej (nie wymaga trzymania w lodówce). Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie powtarzać.
masa netto: 20g
składniki: agar agar
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 720kJ/172kcal
- tłuszcz: <0,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- węglowodany: 0,4g w tym cukry: 0,0g
- błonnik: 86,0g
- białko: <0,1g
- sól: 0,0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl