Bezglutenowe bułki bez laktozy, mleka i soi, o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego.
Do bezpośredniego spożycia, mogą być podgrzewane w tosterze lub piekarniku.
waga: 120g
składniki: woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana),
mąki (ryżowa, kukurydziana), olej rzepakowy, drożdże,syrop
winogronowy, białko kurze (jaja), substancja
utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej),
sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma
ksantanowa), cukier, aromat
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1214kJ/288kcal
• tłuszcz: 6,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g
• węglowodany: 49,8g
w tym cukry: 6,0g
• błonnik: 5,9g
• białko: 4,2g
• sól: 1,19g
Może zawierać białka mleka.