Mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek lub pizzy, źródło błonnika. Nadaje się do użycia w maszynie do pieczenia chleba. Opracowana specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Bez pszenicy i laktozy.
masa netto: 1 kg
składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, włókno roślinne (psyllium, bambus), mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8%, mąka z soczewicy 3,6%, dekstroza, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; sól
wartości odżywcze na 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1429 kJ/ 337 kcal
tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
węglowodany: 78 g w tym cukry: 2,6 g
błonnik: 4,1 g
białko: 2,6 g
sól: 0,73 g
Może zawierać śladowe ilości soi.