BIO chrupki kukurydziane z ketchupem, bezglutenowe. Ekologiczne pieczone chrupki kukurydziane o smaku ketchupowym, bardzo smaczna chrupiąca przekąska dla dzieci i dorosłych.
masa netto: 50 g
składniki:
kukurydza* 80%, olej słonecznikowy*, przyprawa ketchupowa* 5% [cukier*,
pomidor*, sól*, sok z cytryny w proszku* (sok z cytryny*,
maltodekstryna*), cebula*, ekstrakt drożdżowy*, przyprawy* (czosnek*,
pieprz*, goździki*, cynamon*), ekstrakt z papryki*] (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1923 kJ / 458 kcal
- tłuszcz: 16,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
- węglowodany: 67 g w tym cukry: 2,6 g
- błonnik: 3,0 g
- białko: 8,2 g
- sól: 0,61 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.