Olej jojoba / Simmondsia chinensis 50ml*PRANARÔM*BIO

producent: PRANARÔM

Kod produktu: 5420008518331

Cena: 43.50 zł brutto

Ilość:

w magazynie: 8

Inne produkty firmy PRANARÔM
Olej jojoba zwany także złotem Inków, pozyskiwany jest z nasion rośliny simondsja kalifornijska występującej w Ameryce Północnej a obecnie uprawianej w Ameryce Południowej, Afryce i wschodniej Azji.
Znajduje zastosowanie głównie w przemyśle kosmetycznym. Jest bardzo trwały i odporny na ciepło stąd jego zastosowanie 
w mieszankach z innymi, mniej trwałymi olejkami. 
Sposób pozyskiwania: wyciskanie z nasion.  
Właściwości: nawilżające
                    przeciwzapalne
                    przeciwgrzybiczne 
                    zmiękczający                                  
Stosowanie: polecany (++++) / nie stosować: (-) / zachować ostrożność: (!)
                    - doustnie (-)
                    - na skórę (++++)
                    - odświeżanie powietrza (-) 
                    - inhalacje (-) 
 Sposób użycia
zewnętrzne: do smarowania, wcierania w zmienioną chorobowo skórę 
wewnętrznie: nie stosować
Wskazania: sucha, starzejąca się skóra, przesuszone włosy, trądzik, łuszcząca się skóra,   egzemy, usuwanie makijażu, rany 
Środki ostrożności
- przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci 
- nie używać w czasie ciąży i karmienia piersią oraz u dzieci poniżej 3- go roku życia 
  (bez konsultacji lekarskiej lub farmakologicznej) 
- używanie olejków nie zastąpi zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia 

Produkt rolnictwa ekologicznego

Zachęcamy do szukania informacji o działaniu oraz właściwościach
 olejku jojoba na ogólnodostępnych stronach w internecie. 

Opinie o produkcie

Brak opinii o tym produkcie

Dodaj swoją opinię
POWRÓT