Pszenne pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym. Produkt odpowiedni dla wegan, pasteryzowany.
Łatwe w przygotowaniu: przelać na patelnię i podgrzać na małym ogniu.
masa netto: 430g
składniki: woda, pomidory w zalewie 23% (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), olej rzepakowy, cebula, teksturowane białko pszenne 11,5%, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy 7%, kasza manna ( z pszenicy) 3%, mąka pszenna 3%, mąka kukurydziana, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, naturalny aromat], sól, hydrolizat białka roślinnego ( zawiera soję), świeży imbir, cukier, aromaty z ekstraktu drożdżowego, przyprawy, zioła ( zawierają gorczycę)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 602kJ/145kcal
• tłuszcz: 9,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8g
• węglowodany: 7,4g
w tym cukry: 2,2g
• błonnik: 0,8g
• białko: 6,0g
• sól: 0,96g