Kaszka kukurydziana charakteryzuje się łagodnym smakiem. Może być przygotowywana z wodą lub mlekiem i wykorzystywana do sporządzania kleików, legumin, zagęszczania sosów i zup. Produkt bezglutenowy.
Sposób przygotowania: wsypać 60g polenty do 400ml wrzącej wody/ mleka, cały czas mieszając gotować 4-6 minut.
waga: 450g
składniki: kaszka kukurydziana* (*składnik certyfikowany ekologicznie)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1490kj/351 kcal
• tłuszcz: 2,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g
• węglowodany: 73g
w tym cukry: 1,1g
• błonnik: 4,1g
• białko: 6,8g
• sól: <0,01g
Może zawierać niewielkie ilości sezamu i soi.
Produkt rolnictwa ekologicznego.