Kaszka z sorgo bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące) to idealny wybór dla osób będących na diecie bezglutenowej. Doskonała jakość oraz brak dodatku środków konserwujących a także łatwość przygotowania sprawiają, że może ona stanowić zarówno doskonałe, pożywne śniadanie jak i zdrową przekąskę w ciągu dnia. Wystarczy do ciepłego mleka lub wody (80ºC) wsypać kaszkę, dokładnie wymieszać i odstawić na 2- 3 minuty. Aby wzbogacić smak można dodać suszone owoce, miód, syrop lub dżem.
masa netto: 300g
składniki: sorgo 60%, ryż pełnoziarnisty
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1586kJ/375kcal
- tłuszcz: 2,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g
- węglowodany: 74g w tym cukry: 0,5g
- błonnik: 6g
- białko: 9,8g
- sól: 0,01g