Przetwór owocowy z truskawek z erytrytolem i glikozydami stewiolowymi, bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące), odpowiedni dla wegan. Pasteryzowany, sporządzony z 70g owoców na 100g produktu.
Wyśmienity do pieczywa, ciast i deserów.
masa netto: 200g
składniki: truskawka
70%, sok jabłkowy, substancje słodzące: erytrytol, glikozydy stewiolowe
0,05%, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas
cytrynowy
wartości odżywcze na 100g produktu:
wartość energetyczna: 262kJ/ 63kcal
tłuszcz: 0,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
węglowodany: 19g w tym cukry: 5,7g, poliole: 13g
błonnik: 1,3g
białko: 0,0g
sól: <0,01g
1WW = 167g SGGW