Masło klarowane ghee czyli oczyszczone metodą tradycyjną. Podczas
długotrwałego procesu podgrzewania następuje oddzielenie substancji
stałych (zanieczyszczeń) od ciekłego masła. Masło ghee jest doskonałe do
smażenia, pieczenia, duszenia oraz gotowania. Dodane do kaszy, ryżu czy
makaronu nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu.
objętość netto: 1 l
składniki: tłuszcz mleczny 100%
wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal
tłuszcz: 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 60 g
węglowodany: 0,0 g w tym cukry: 0,0 g
błonnik: 0,0 g
białko: 0,0 g
sól: 0,0 g
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl