BIO krem orzechowy z cynamonem bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry). Ekologiczny krem cynamonowy z prażonych migdałów i orzechów nerkowca. Pyszny zarówno jako osobna, pożywna przekąska jak i dodatek do deserów, słodkich wypieków, naleśników czy pieczywa. Produkt wegański, bez oleju palmowego.
masa netto: 250 g
składniki: prażone migdały* 44%, prażone orzechy nerkowca* 44%, sproszkowane daktyle*, cynamon cejloński mielony* 3% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 2466 kJ / 595 kcal
tłuszcz: 45 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,2 g
węglowodany: 22 g w tym cukry: 12 g
błonnik: 9,0 g
białko: 20 g
sól: 0,01 g
Produkt może zawierać nasion sezamu, orzeszki ziemne oraz inne orzechy.
Produkt rolnictwa ekologicznego.