Ekologiczne masło klarowane oczyszczone metodą tradycyjną. Ppodczas długotrwałego procesu podgrzewania następuje oddzielenie substancji stałych (zanieczyszczeń) od ciekłego masła. Masło organiczne ghee jest doskonałe do smażenia, pieczenia, duszenia oraz gotowania. Dodane do kaszy, ryżu czy makaronu nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu.
objętość netto: 1 l
składniki: tłuszcz mleczny* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal
- tłuszcz: 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 60 g
- węglowodany: 0,0 g w tym cukry: 0,0 g
- błonnik: 0,0 g
- białko: 0,0 g
- sól: 0,0 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl