Bezglutenowe chipsy grochowe paprykowe. Doskonałej jakości snacki z mąki grochowej opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Chrupki grochowe o smaku paprykowym idealne jako samodzielna przekąska lub dodatek do dipów.
masa netto: 100 g
składniki: skrobia grochowa 52 %, mąka grochowa 20%, olej słonecznikowy, przyprawy (cukier, papryka w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, sól, cebula w proszku, ekstrakt drożdżowy, dekstroza, czosnek w proszku, naturalny aromat chili w proszku), substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, środek przeciwzbrylający: węglan magnezu, emulgator: lecytyna słonecznikowa
wartości odżywcze na 100 g:
- wartość energetyczna: 1874 kJ / 447 kcal
- tłuszcz: 16g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
- węglowodany: 68 g w tym cukry: 3,9 g
- błonnik: 7,1 g
- białko: 3,5 g
- sól: 1,7 g
Produkt może zawierać soję, sezam, gorczycę, migdały.