Syrop z agawy bezglutenowy
jest doskonałym, alternatywnym środkiem słodzącym powstałym z
zagęszczonego soku z agawy. Jest około trzykrotnie słodszy od cukru,
jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks
glikemiczny. Charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością, ma całkowicie neutralny smak a konsystencją i barwą przypomina miód.
Polecany jako dodatek do wypieków, deserów, naleśników, napojów.
masa netto: 660g
składniki: syrop z agawy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1253kJ/296kcal
- tłuszcz: 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
- węglowodany: 71g w tym cukry: 71g
- błonnik: 5,7g
- białko: 0g
- sól: 0,06g
Produkt rolnictwa ekologicznego.