BIO chrupki kukurydziane z marchwią i jabłkiem bezglutenowe. Ekologiczne chrupki kukurydziane bez soli i cukru, pieczone, przeznaczone dla dzieci od 7- go miesiąca życia. Produkt wegański, bez dodatku cukru (zawiera tylko cukry naturalnie występujące) i soli, bezglutenowy, bez orzechów, soi i laktozy. Opakowanie zawiera 4 torebki po 15 g każda.
masa netto: 4 x 15 g
składniki: kukurydza* 75%, olej słonecznikowy* 14,6%, marchew w proszku* 5,2%, jabłko w proszku* 5,2% (jabłko* 85%, mąka ryżowa*), witamina B1 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1741 kJ / 414 kcal
tłuszcz: 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
węglowodany: 62 g w tym cukry: 3,9 g
błonnik: 3,7 g
białko: 6 g
sól: 0,02 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.