Bezglutenowe chrupki paluszki pizza. Pyszne, chrupiące paluszki ryżowo-kukurydziane o smaku pizzy, odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Idealne jako przekąska do szkoły, do pracy czy na spacer, a także jako dodatek do sosów i i dipów.
masa netto: 60 g
składniki: mąka ryżowa 50%, mąka kukurydziana 35%, suszony ser 6% (chedar, edammer), pomidorowe puree 3%, błonnik z cykorii, błonnik ziemniaczany, sól, cukier, oleożywica z czerwonej papryki 0,15% (olej słonecznikowy, czerwona papryka), oregano
wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1591 kJ / 380 kcal
tłuszcz: 4,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
węglowodany: 72,3 g w tym cukry: 2,9 g
błonnik: 7,4 g
białko: 9,1 g
sól: 1,9 g