Miso to gęsta pasta japońska uzyskana ze sfermentowanej soi. Jest bogata w białko, witaminy i substancje mineralne, a
uboga w tłuszcz i niskokaloryczna. Można jej używać do sosów, kiszonych
warzyw, mięs, ryb, kasz, ryżu. Ma charakterystyczny wędzony smak i
ciemnobrązowy kolor. Kostki miso idealnie sprawdzą się w daniach kuchni
azjatyckiej, jako aromatyczny dodatek do zup, sosów, makaronu czy ryżu.
Sposób przygotowania: Dodać kostkę do 500ml wywaru gotującego się na wolnym ogniu.
masa netto: 80g
składniki: sól morska, oleje roślinne* (shea*, słonecznikowy*), miso* 19% (soja, jęczmień,
sól morska, woda, Aspergillus oryzae), skrobia*, sok z marchwi*,
przyprawy* (kolendra*, pieprz*, gałka muszkatołowa*), pietruszka*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1555kJ/375kcal • tłuszcz: 30,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,7g
• węglowodany: 19,6g
w tym cukry: 3,2g
• błonnik: 2,7g
• białko: 4,9g
• sól: 40,1g
Zawiera alergeny: soję i gluten.
Produkt rolnictwa ekologicznego.