Aromatyczne BIO owoce czarnej jagody, które bezpośrednio po zebraniu zostały poddane procesowi liofilizacji. Mogą być stosowane tak, jak świeże owoce: spożywane bezpośrednio lub dodawane do wypieków, deserów, musli, koktajli.
Dzięki liofilizowaniu owoce zachowują swój smak, aromat oraz około 90% wartości odżywczych świeżych owoców.
masa netto: 20g
składniki: liofilizowane jagody czarne* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1482kJ/354kcal
- tłuszcz: 1,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g
- węglowodany: 82g w tym cukry: 73g
- białko: 1,7g
- sól: 0,03g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl