Bezglutenowe ciastka bez cukru. Kruche ciasteczka bez dodatku cukru (zawierają cukry naturalnie występujące), bez pszenicy, bez jajek. Odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej. Zawierają substancję słodzącą: ksylitol.
masa netto: 130 g
składniki: skrobie (ziemniaczana, kukurydziana), margaryna [oleje i tłuszcze roślinne (olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy), woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat), mąki (kukurydziana, ryżowa), woda, substancja słodząca: ksylitol, błonnik z korzenia cykorii, mleko pełne w proszku, olej roślinny rzepakowy, aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja spulchniająca: węglany sodu
wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 2063 kJ / 494 kcal
tłuszcz: 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,8 g
węglowodany: 65 g w tym cukry: <0,05 g, poliole: 7,6 g
błonnik: 6,1 g
białko: 2,6 g
sól: 0,22 g