BIO makaron wytwarzany z mąki z bulwy azjatyckiej rośliny konjac. Głównym składnikiem organicznego konjac fettuccine jest rozpuszczalny w wodzie błonnik. Makaron jest beztłuszczowy, bezcukrowy i praktycznie nie zawiera węglowodanów. Odpowiedni dla wegan i na diecie bezglutenowej. Koszerny. To produkt prawie bezkaloryczny (tylko 7 kcal w 100g produktu), bez własnego smaku i zapachu, łatwo wchłaniający aromat potraw i przypraw. Sposób przygotowania: odsączyć makaron na sitku, przepłukać ciepłą wodą, następnie smażyć lub gotować 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. masa netto: 385 g składniki: woda oczyszczona 96,6%, mąka z rośliny Konjac* 3,4% (*certyfikowany składnik ekologiczny) wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 30 kJ / 7 kcal
tłuszcz: <0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
węglowodany: <0,2 g w tym cukry: <0,1 g
błonnik: 2,6 g
białko: <0,1 g
sól: <0,1 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Strona zdrowazywnosc.com.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Więcej informacji można znaleźć w naszym Regulaminie. zamknij