Bezglutenowy chleb wiejski wieloziarnisty, opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Produkt bez pszenicy, bez laktozy ( <0,001g/ 100g).
masa netto: 250gskładniki:
skrobia kukurydziana 28%, woda, zakwas (mąka ryżowa, woda) 12%, mąka
gryczana 4%, siemię lniane 3,7%, włókna roślinne (psyllium), skrobia
ryżowa, syrop cukrowy, nasiona słonecznika 3,2% , substancja
zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, celuloza; drożdże 2,3%,
białko sojowe, sól morska, oleje roślinne w różnych proporcjach
(słonecznikowy, rzepakowy), mąka z prosa 1,5%, mąka ryżowa
pełnoziarnista 1,5%, nasiona chia 1,3%, ekstrakt jabłkowy, cukier
wartości odżywcze na 100g:
- wartość energetyczna: 1137kJ/270kcal
- tłuszcz: 5,3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7g
- węglowodany: 47g w tym cukry: 4,2g
- błonnik: 8,5g
- białko: 4,5g
sól: 1,5g
Może zawierać gorczycę.