Ekologiczne lekkie i chrupkie pieczywo na bazie mąki owsianej. Idealne na pyszne, zdrowe, niskokaloryczne kanapki. Bez dodatku cukrów (zawiera tylko cukry naturalnie występujące), bogate w błonnik. Odpowiednie dla wegan.
masa netto: 100g
składniki: mąka owsiana* 40%, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, otręby owsiane* 10%, sól morska, antyoksydant: ekstrakt z rozmarynu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1583kJ/374kcal
- tłuszcz: 3,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g
- węglowodany: 75g w tym cukry: <0,5g
- błonnik: 3,2g
- białko: 8,4g
- sól: 1,0g
Może zawierać śladowe ilości soi.
Produkt rolnictwa ekologicznego.