Bezglutenowe chipsy tortille z mąki kukurydzianej (z kukurydzy żółtej) o smaku czarnych oliwek i suszonych pomidorów, niesmażone (50% mniej tłuszczu), bogate w błonnik. Chipsy tortille kukurydziane są pyszne, chrupiące, bez GMO.
masa netto: 60 g
składniki: kukurydza żółta pełnoziarnista 80%, oliwa z oliwek 12%, mieszanka aromatów 8% [sól, cukier, dekstroza, pomidor w proszku 10,6%, cebula w proszku, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, naturalne aromaty, zioła (oregano, suszona pietruszka), czosnek w proszku, ocet spirytusowy, fruktoza, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, barwnik: ekstrakt z papryki, stabilizator: guma arabska (drzewo akacji), oliwa z oliwek]
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1890 kJ / 450 kcal
- tłuszcz: 13 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
- węglowodany: 73 g w tym cukry: 6,1 g
- błonnik: 9,5 g
- białko: 6,5 g
- sól: 2,7 g