BIO makaron fusilli z soczewicy bezglutenowy.
Ekologiczny makaron świderki z trzech rodzajów soczewicy: żółtej,
czerwonej i czarnej, bezjajeczny. Prosty skład: 100% soczewicy.
Sposób gotowania:
zagotować 1 l wody na 100 g makaronu, posolić i wrzucić makaron. Gotować 4 minuty (al dente) od czasu do czasu mieszając.
masa netto: 225 g
składniki: mąka z żółtej soczewicy* 50%, mąka z czerwonej soczewicy* 25%, mąka z czarnej soczewicy* 25% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:- wartość energetyczna: 1581 kJ / 374 kcal
- tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
- węglowodany: 56,6 g w tym cukry: 1,6 g
- błonnik: 10,9 g
- białko: 27,0 g
- sól: 0,02 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.