BIO krem orzechowo-czekoladowy bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry). Ekologiczny krem z orzechów laskowych z daktylami i kakao. Idealny jako osobna, pożywna przekąska jak i dodatek do deserów, słodkich wypieków, naleśników czy pieczywa. Produkt wegański, bez oleju palmowego.
masa netto: 250 g
składniki: prażone orzechy laskowe* 58%, daktyle sproszkowane* 22%, płatki owsiane bezglutenowe*, kakao w proszku* 8% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 2330 kJ / 561 kcal
tłuszcz: 38 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,4 g
węglowodany: 36 g w tym cukry: 20 g
błonnik: 9,0 g
białko: 13 g
sól: 0,09 g
Produkt może zawierać nasion sezamu, orzeszki ziemne oraz inne orzechy.
Produkt rolnictwa ekologicznego.