BIO makaron owsiany mix rurka penne rigate. Ekologiczny, włoski makaron z mąki owsianej, kukurydzianej, z brązowego ryżu i skrobii z tapioki, źródło błonnika, bogaty w żelazo. Produkt wegański.
Sposób gotowania: w garnku zagotować wodę, posolić i wrzucić makaron. Gotować min. 8 minut od czasu do czasu mieszając.
masa netto: 250 g
składniki: mąka owsiana* 51%, mąka kukurydziana*, mąka z brązowego ryżu*, skrobia z tapioki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:- wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal
- tłuszcz: 4,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
- węglowodany: 68 g w tym cukry: 0,8 g
- błonnik: 5,4 g
- białko: 9,9 g
- sól: <0,01 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.