BIO makaron pszenny fettuccine a nido wytworzony z pełnoziarnistej mąki z pszenicy durum
i wody źródlanej. Makaron wąskie wstążki o wysokiej zawartości białka, doskonałej jakości, wyprodukowany we Włoszech. Idealny do dań mięsnych, warzywnych, sosów.
Czas gotowania: 4 minuty.
masa netto: 250 g
składniki: pełnoziarnista mąka z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1468 kJ / 351 kcal
- tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
- węglowodany: 68 g w tym cukry: 3,2 g
- błonnik: 7,2 g
- białko: 12 g
- sól: 0,0 g
Produkt może zawierać jaja, soję i gorczycę.
Produkt rolnictwa ekologicznego.