Pasta kanapkowa z cieciorki z dodatkiem warzyw. Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegan, pasteryzowany.
masa netto: 160g
składniki: ugotowana cieciorka 70% (woda, cieciorka), warzywa w zmiennej proporcji 23% (marchew 11%, cebula, pietruszka, seler, por), olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik pszenny (bezglutenowy), bulion wegetariański [sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, seler liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], sól morska, sos sojowy (woda, soja, sól), hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy= witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego
wartość odżywcza w 100 g:
• wartość energetyczna: 480kJ/ 115kcal
• tłuszcz: 3,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
• węglowodany: 14g
w tym cukry: 1,6g
• błonnik: 4,8g
• białko: 3,7g
• sól: 1,30g
Produkt może zawierać nasiona sezamu i gorczycę.