BIO olej rzepakowy z zarodków rzepaku do smażenia, tłoczony na zimno. Ekologiczny olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia tłoczony mechanicznie z klasyfikowanych najlepszych ziaren, pozbawionych gorzkiej okrywy nasiennej. Dzięki szczególnie łagodnemu smakowi nie wpływa na smak smażonych potraw.
Idealny do smażenia i frytowania w wysokiej temperaturze i w głębokim oleju. Polecany do smażenia frytek, warzyw, ryb i mięsa. Ponadto może być używany do sałatek, surówek i sosów czy do gotowania i pieczenia.
objętość netto: 500 ml
składniki: olej z zarodków rzepaku tłoczony na zimno* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 ml:
- wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal
-
tłuszcz: 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,2 g
-
węglowodany: 0,0 g w tym cukry: 0,0 g
-
białko: 0,0 g
-
sól: 0,0 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.