Kawa z topinamburu jest doskonałym środkiem wspomagającym dla cukrzyków (zwłaszcza w połączeniu z mniszkiem). Kłącze zawiera inulinę, ma bardzo niski indeks glikemiczny, jest bogate w witaminę C i B1 oraz żelazo i potas. Sposób użycia: 1 łyżeczkę czubatą kawy zalać szklanką wody i gotować 2- 3 minuty.
Odstawić na 5- 10 minut, można dodać mleko lub śmietankę.
waga: 200g
składniki: prażone i mielone kłącze topinamburu* 60%, prażone i mielone korzenie mniszka lekarskiego* 37%, kardamon*, cynamon*, goździki* (*produkt rolnictwa ekologicznego)wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1362kJ/323kcal
• tłuszcz: 1,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
• węglowodany: 57,9
w tym cukry: 39,0g
• błonnik: 22,0g • białko: 9,6g
• sól: 0,0g
Produkt rolnictwa ekologicznego.