Bezglutenowa KETO mieszanka uniwersalna do wypieków. Bogata w białko KETO mieszanka mąk i ziaren do wypieku chleba i ciast bez dodatku cukrów i mleka, o niskiej zawartości węglowodanów. Opracowana dla osób nietolerujących glutenu.
masa netto: 250 g
składniki: mąki częściowo odtłuszczone (z pestek dyni, z siemienia lnianego, kokosowa), błonniki (z cykorii, z babki jajowatej), siemię lniane, nasiona sezamu, białko jaja w proszku, białko grochu, sól himalajska, substancja spulchniająca: węglan sodu
wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu:
wartość energetyczna: 851 kJ / 205 kcal
tłuszcz: 9,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
węglowodany: 4,8 g w tym cukry: 2,1 g
błonnik: 14 g
białko: 18 g
sól: 1,4 g
Może zawierać orzechy, orzeszki arachidowe i gorczycę.