Napój sojowy naturalny jest odpowiedni zwłaszcza dla osób z nietolerancją laktozy, będących na diecie bezglutenowej oraz zainteresowanych zdrowym odżywianiem. Zawiera bardzo wartościowe białko sojowe, które ma wszystkie potrzebne organizmowi aminokwasy, zaś pod względem składu i łatwości przyswajania należy do białek najwyższej jakości. Napój dzięki swej sproszkowanej formie ma szerokie możliwości zastosowania i jest łatwy w przygotowaniu. Nadaje się do sporządzania napojów, koktajli, kakao, budyniu, zup, sosów i ciast. W połączeni z musli, granolą lub płatkami zbożowymi może stanowić smaczne i pełnowartościowe śniadanie, przekąskę lub kolację. Produkt bezglutenowy, bez laktozy. Sposób przygotowania: rozmieszać 25g (2 łyżki stołowe lub 6 łyżeczek) w 250ml gorącej wody, w przypadku wody zimnej użyć miksera.
masa netto: 400g
składniki: syrop glukozowy, wsad sojowy 30% (olej sojowy, białko sojowe), stabilizator: fosforan potasu, kazeinian sodu, substancja przeciwzbrylajaca: dwutlenek krzemu, sól spożywcza, aromaty, emulgator: stearyoilomleczan sodu, antyoksydant: ekstrakt z wysoką zawartością tokoferolu, barwnik karoteny
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 2141kJ/512kcal
• tłuszcz: 27g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6g
• węglowodany: 62g w tym cukry: 10g
• białko: 5,2g
• sól: 0,66g