Bezglutenowy chleb wiejski, opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Produkt bez pszenicy, bez laktozy.
masa netto: 240g
składniki:
skrobia kukurydziana, woda, zakwas (mąka ryżowa, woda) 14%, mąka
gryczana 8%, mąka ryżowa, syrop ryżowy, włókno roślinne (psyllium), skrobia
ryżowa,olej słonecznikowy, białko sojowe, mąka z sorgo 2,1%, substancja
zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, drożdże,
sól, cukier
wartości odżywcze na 100g:
- wartość energetyczna: 1108kJ/262kcal
- tłuszcz: 3,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g
- węglowodany: 51g w tym cukry: 2,6g
- błonnik: 6,8g
- białko: 4,1g
sól: 1,1g
Może zawierać gorczycę.