BIO Czekolada KETO
surowa, bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące),
bezglutenowa, bez oleju palmowego. Produkt odpowiedni dla wegan, z
dodatkiem sproszkowanego oleju MCT. Zawartość masy kakaowej minimum 42%.
Dzięki zawartości guarany, herbaty matcha oraz lion’s mane, czyli soplówki jeżowatej, pozytywnie wpływa na pracę mózgu i koncentrację.
masa netto: 40g
składniki:
nieprażone ziarno kakao*, inulina*, substancja słodząca: erytrytol*, tłuszcz
kakaowy*, sproszkowana guarana*, sproszkowany olej MCT z kokosa* (olej MCT z kokosa* 70%, błonnik z
akacji* 30%), sproszkowany miąższ kokosowy*, herbata matcha zielona*, soplówka jeżowata grzyb mielony*, wanilia Bourbon*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1903kJ/460kcal
- tłuszcz: 36g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24g
- węglowodany: 27g w tym cukry: 3,7g, poliole: 15g
- błonnik: 29g
- białko: 5,4g
- sól: 0,18g
Może zawierać orzechy.
Nadmierne spożycie może dać efekt przeczyszczający.
Produkt rolnictwa ekologicznego.