BIO krem KETO kakaowy na bazie migdałów, z dodatkiem kakao i oleju MCT. Bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące), bez oleju palmowego.
Można używać jako dodatek do pieczywa, kanapek, naleśników, deserów. Kakaowy krem keto to produkt odpowiedni dla vegan, bezglutenowy.
masa netto: 200 g
składniki: migdały*, substancja słodząca: erytrytol*, kakao odtłuszczone* 10%, sproszkowany olej MCT z kokosa* (olej MCT z kokosa* 70%, błonnik z akacji* 30%), wanilia Bourbon*, lecytyna słonecznikowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 2019 kJ / 488 kcal
- tłuszcz: 42 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
- węglowodany: 25 g w tym cukry: 2,7 g
- błonnik: 12 g
- białko: 17 g
- sól: 0,04 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.