BIO czekolada gorzka z solą morską o wyśmienitym smaku i aromacie. Ekologiczna czekolada gorzka solona to produkt bezglutenowy, odpowiedni również dla wegan, koszerny.
Masa kakaowa min. 70%.
masa netto: 80 g
składniki: miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*, sól morska 0,35%, emulgator: lecytyna słonecznikowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 2277 kJ / 548 kcal
- tłuszcz: 41 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g
- węglowodany: 35 g w tym cukry: 30 g
- błonnik: 10 g
- białko: 9,3 g
- sól: 0,36 g
Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, orzechów, sezamu lub mleka.
Produkt rolnictwa ekologicznego.