Bezglutenowe bułki kajzerki. Pieczywo opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu, bogate w błonnik, bez laktozy i pszenicy.
Opakowanie zawiera 4 bułki kajzerki.
masa netto: 240 g
składniki: skrobia kukurydziana, woda, zakwas (mąka ryżowa, woda), mąka ryżowa, błonnik roślinny (psyllium), mąka jaglana, cukier, skrobia ryżowa, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, wysokooleinowy olej słonecznikowy, białko sojowe, drożdże, sól
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1036 kJ / 246 kcal
- tłuszcz: 3,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
- węglowodany: 48 g w tym cukry: 3,8 g
- błonnik: 6,6 g
- białko: 2,9 g
- sól: 1,1 g
Może zawierać gorczycę.