BIO owoce liofilizowane maliny delikatne, chrupiące i pachnące, które bezpośrednio po zebraniu zostały poddane procesowi liofilizacji. Maliny mogą być używane tak, jak świeże owoce: spożywane bezpośrednio lub dodawane do wypieków, deserów, musli, koktajli.
Dzięki liofilizowaniu owoce zachowują swój smak, aromat oraz około 90% wartości odżywczych świeżych owoców.
masa netto: 20 g
składniki: liofilizowane maliny* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1342 kJ / 322 kcal
- tłuszcz: 4,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,13 g
- węglowodany: 39 g w tym cukry: 31 g
- błonnik: 46 g
- białko: 8,5 g
- sól: 0,02 g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl