BIO kawa z kłączy topinamburu z mniszkiem lekarskim i przyprawami korzennymi. Ekologiczna kawa z topinamburu jest doskonałym środkiem wspomagającym dla cukrzyków (zwłaszcza w połączeniu z mniszkiem). Kłącze zawiera inulinę, ma bardzo niski indeks glikemiczny, jest bogate w witaminę C i B1 oraz żelazo i potas.
Sposób użycia: 1 łyżeczkę czubatą kawy zalać szklanką wody i gotować 2- 3 minuty. Odstawić na 5- 10 minut, można dodać mleko lub śmietankę.
masa netto: 200 g
składniki: prażone kłącze topinamburu* 60%, prażone korzenie mniszka lekarskiego* 37%, kardamon*, cynamon*, goździki* (*produkt rolnictwa ekologicznego)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1362 kJ / 323 kcal
- tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- węglowodany: 57,9 g w tym cukry: 39,0 g
- błonnik: 22,0 g
- białko: 9,6 g
- sól: 0,0 g
Produkt rolnictwa ekologicznego